Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz1Zn2VpWeN April 2011 | abadi romeo Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz1ZmwEGaLA

Followers

Hari Buruh Atau Hari Pekerja...?

Sabtu, 30 April 2011

Tanggal 1hb Mei setiap tahun disambut sebagai hari pekerja seantero dunia.Tanggal ini juga para pekerja berjaya menanggalkan seketika uniform kerja untuk meraikan hari tidak bekerja.Melupakan seketika punch card yang selalu merah,melupakan seketika fail-fail yang menggunung,dan tak perlu lagi terkejar-kejar ketempat kerja dan menaiki tangga yang banyak seperti Batu Cave bila lift rosak dan akhirnya baju anda bermandikan peluh dan berbau bacin sebelum masok bekerja ,belum dikira lagi mulut anda yg berbau kerna tak sempat gogok gigi kerana anda lebih takutkan tajamnya gigi taring boss anda bila memarahi anda yang lewat ke tempat kerja.
READ MORE- Hari Buruh Atau Hari Pekerja...?
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Babi Dalam Kehidupan Manusia - Awas...!

Jumaat, 29 April 2011

Mungkin kerana kesibukan manusia dengan urusan seharian kadangkala terlupa untuk memastikan sumber dari mana barang-barng keperluan harian.Adalah mustahil untuk membelek-belek satu persatu di tambah lagi pengetahuan kita tentang sesuatu produk adalah terhad .Aku nak berkongsi beberapa artikel yg aku jumpa dan mungkin boleh kita sampaikan kepada teman saudara Islam kita yg lain.
READ MORE- Babi Dalam Kehidupan Manusia - Awas...!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Rasuah Sudah Menjadi Budaya Kita...?



Salam Jumaat...entry hari ni ada bunyi macam Al-Kuliyyah sikit.Bukan nak tunjuk alim...aku tak berjanggut atau bersongkok 3 inchi.Sekadar berkongsi cerita baik apa salahnya.Nanti kalau aku asyik dok letak gambar 'hot"ada pula yang tak sempat2 nak bersilat...pantang bunyi gendang...habis keluar semua pahlawan Melaka.

Baru-baru ini sewaktu sedang menggosip bersama teman-teman sambil minum Tongkat Ali
 dan Kopi Janda di Warong Dara Pinggitan dekat Batang Berjuntai....ada seorang teman bercerita tentang kisahnya yang sering ke Singapura untuk urusan perniagaan.Seperti biasa bila sahaja sampai di checkpoint Imegresen Singapura dia pun menghulurkan pasportnya.Dia terkezooot bila dengan tiba-tiba pegawai Imegresen Singapura itu memulangkan kembali pasportnya sambil berkata...
READ MORE- Rasuah Sudah Menjadi Budaya Kita...?
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Andartu...kenapa..?Aweks kat oversea pun tak jual mahal...

Rabu, 27 April 2011

Andartu...nak aku terangkan ke apa makna nya.Tapi yang pastinyanya..ianya bukanlah sejenis lalat yg baru di temui oleh Nabil dalam Maharajalawak ataupun sejenis kueh yang enak dimakan begitu saja.Aku nak menyusun sepuluh jari tangan dan kaki memohon kemaafan walaupun hari raya lambat lagi kerana kalau ada yang terguris di hati..anggaplah entry santai aku ni seperti angin2 yang keluar semasa terkentot..keluar tanpa disengajakan tetapi baik untuk kesihatan.
READ MORE- Andartu...kenapa..?Aweks kat oversea pun tak jual mahal...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Projek Sulit Dalam Tandas

Selasa, 26 April 2011



Jauh perjalanan..luas pemandangan.Tetapi pemandangan yang bagaimanakah yang kita inginkan.Tentunya yang indah-indah dan yang meninggalkan kenangan manis untuk diingati.Aku ni bukanlah manusia yang selalu melakukan perjalanan yang jauh cuma paling sebulan sekali tu ada la kerana ada beberapa urusan.Aku selalunnya menggunakan highway kerana boleh bergerak pantas kerana mengejar masa.
READ MORE- Projek Sulit Dalam Tandas
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Lelaki "Y" adalah Anwar- Pendakwaraya

Isnin, 25 April 2011


Pendakwa dalam perbicaraan liwat II - buat pertama kalinya - bernama Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai 'Lelaki Y' - pemilik DNA yang tidak dikenali sebelum ini, yang ditemui dalam dubur pengadu.

Peguamcara 11 Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden memberitahu Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bahawa Anwar ialah satu-satunya orang yang ditahan dalam sel lokap pada 16 Julai 2008.

DNA itu ditemui pada tiga barangan di situ yang didapati sepadan dengan DNA yang ditemui di kawasan rektum rendah pengadu, Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Sumber DNA tersebut sehingga ini dinamakan sebagai 'Lelaki Y'.
READ MORE- Lelaki "Y" adalah Anwar- Pendakwaraya
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Kerajaan Semakin Mesra Blogger atau Sebaliknya...?


NAJIB beramah mesra dengan penulis blog termasuk Dr Mahathir pada Persidangan Penulis Blog Malaysia-ASEAN yang pertama di Kuala Lumpur, semalam.


NAJIB beramah mesra dengan penulis blog termasuk Dr Mahathir pada Persidangan Penulis Blog Malaysia-ASEAN yang pertama di Kuala Lumpur, semalam.
Aku tertarik dengan bila membaca artikel akhbar arus perdana walaupun pada awalnya aku keberatan memuatkan berita mengenai politik tetapi kerana ia berkaitan secara langsung dengan blogger..aku cuitlah sikit. dan antara lain menyifatkan pandangan blogger kini juga diambil kira dalam membantu kerajaan.Perdana Menteri seperti di petik bekata"“Era kerajaan mengetahui segala perkara... tahu yang terbaik, sudah berlalu. Marilah berdepan dengan hakikat ini. Kita (kerajaan) tidak boleh tidak mengendahkan dan kita tidak akan tidak mengendahkan... kita mahu tahu pandangan blogger yang mewakili masyarakat Malaysia. Kita memerlukan pandangan anda, malah kritikan membina daripada anda. 
READ MORE- Kerajaan Semakin Mesra Blogger atau Sebaliknya...?
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Isu gambar Bogel...Suatu Pandangan dan Penilaian

Ahad, 24 April 2011

Memang sudah aku jangkakan ada yang tak puas hati tentang berita yang agak "hot".Tentunya mereka melihat cara bagaimana ianya disampaikan dengan gambar yang agak menjolok mata.Aku ada menerima pendapat yang tidak bersetuju cara aku menyiarkan berita Salin Sahin yang dikatakan berbogel untuk majalah Playboy.
Bagi aku mudah saja.Jangan pening kepala sangat dan terlalu jumud dengan pemikiran yang sempit dan tidak terbuka.
READ MORE- Isu gambar Bogel...Suatu Pandangan dan Penilaian
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Hantu Muncul Di Highway Karak....?Camne Nak Balik Kampung ni...

Selasa, 19 April 2011

Bagi kebanyakan warga kota Kuala Lumpur..Highway Karak bukanlah sesuatu yang asing bagi mereka khususnya bagi mereka yang merantau jauh dari Pahang,Trengganu dan Kelantan.Paling tidak pun setahun sekali untuk menyambut Hari Raya di kampung halaman pasti melalui nya sebagai jalan terbaik menuju ke destinasi masing.Melalui Highway Karak pada waktu malam tentunya menimbulkan rasa seram sejuk 
memandangkan di kiri dan kanan jalan hutan belantara.

READ MORE- Hantu Muncul Di Highway Karak....?Camne Nak Balik Kampung ni...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Kekanda Adinda....Antara Kerjaya Dan Rumahtangga

Isnin, 18 April 2011



Mula-mula bila aku mendengar lagu ini aku langsung tak ambil tetapi bila dan beberapa kali mendengarnya aku dapati ada sesuatu yang seakan mengajak aku melihat kepada apa yang cuba disampaikan oleh penulis lagu ini.Jika di lihat bagaimana di era seba moden ini, bagi aku lagu juga merupakan salah satu medium bagaimana karyawan cuba menyampaikan secara sinis melalui pengalaman peribadi ataupun pengamatan tentang apa yang berlaku disekeliling mereka.
Evolusi dari sastera lisan,bertulis dan terkini dalam bentuk Audio Visual menjurus kepada kritikan sosial dan boleh dilihat pada bait-bait lirik di bawah:-
READ MORE- Kekanda Adinda....Antara Kerjaya Dan Rumahtangga
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Makin ramai lelaki 'tak pandai ayat'

Ahad, 17 April 2011


GLASGOW: Hubungan romantis antara pasangan lelaki dan wanita semakin berkurangan kerana si lelaki sudah lupa seni memikat wanita, menurut kajian di Britain. 

Kebanyakan wanita di Britain tidak lagi mendapat hadiah daripada kekasih masing-masing, sesetengahnya lebih daripada setahun, lapor The Daily Express
READ MORE- Makin ramai lelaki 'tak pandai ayat'
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

BN kekal majoriti 2/3 tapi hilang 8 kerusi

Sabtu, 16 April 2011


Keputusan keseluruhannya, BN memenangi 55 kerusi, DAP (12), PKR (3) dan Bebas (1). Keputusan itu menunjukkan BN kehilangan lapan kerusi, berbanding 63 kerusi yang dimenanginya pada 2006. DAP dan PKR juga menyapu bersih semua lima kerusi di Kuching.
READ MORE- BN kekal majoriti 2/3 tapi hilang 8 kerusi
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Winter Sonata..Jin Woo muncul lagi

video


DRAMA Winter Sonata lakonan Choi Ji Woo bersama aktor kacak, Bae Yong Joon pada 2002 berjaya mencetuskan fenomena luar biasa. Sama ada di tanah air sendiri, Korea mahu pun di seluruh dunia, nama Ji Woo cukup dikenali ramai.
Malah, bersandarkan kejayaan drama itu juga, lokasi penggambaran babak romantik siri itu di Pulau Nami turut menjadi perhatian pelancong dalam dan luar negara. Kini, percutian di Korea pastinya tak lengkap jika tidak berkunjung ke ‘pulau cinta’ itu.
READ MORE- Winter Sonata..Jin Woo muncul lagi
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Jennifer Lopez..Perempuan Tercantik Di Dunia

Jumaat, 15 April 2011

Jennifer Lopez

NEW YORK: Majalah People memilih Jennifer Lopez sebagai wanita tercantik di dunia, meletakkan dirinya sebaris dengan sejumlah selebriti lain sebelum ini, termasuk Halle Berry, Jennifer Garner dan Beyonce Knowles.
READ MORE- Jennifer Lopez..Perempuan Tercantik Di Dunia
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Putera Raja Yang Menjadi Buruan Wanita....

Selasa, 12 April 2011


Perempuan mana yang tidak ingin menjadi pasangan hidup anak raja.Sebelum tidur aku rasa ramai perempuan terbayangkan bagaimana rasanya menjadi Cinderalella.Sampai jatuh katil pun ada mengigau kene pelok putera raja.Paling tidak pun macam The Beuty & The Beast.Khayalan tetap ada...menjadi kenyataan adalah suatu perkara lain tetapi keinginan itu pasti ada.Malu konon...memang syioook pun..aku tau..

Pernikahan Putera William dan Kate Middleton tinggal tiga minggu lagi. Pernikahan ini akan membuat putera-putera lain yang masih bujang menjadi perhatian. Siapa yang akan segera menyusul William? Tak jelas, karena putera-putera ini tak memiliki kekasih tetap atau sudah bertunang. Anda ingin kenal dengan mereka?
READ MORE- Putera Raja Yang Menjadi Buruan Wanita....
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Ikan Patin..sedap sangat ke sampai RM 13,000..?

Isnin, 11 April 2011



"Makan boleh sebarang makan..cakap jangan sebarang cakap.."

Kebelakangan ini banyak pepatah orang tua dak tak relevan dengan perkembangan zaman.Kena buat sedikit modifikasi.Sebut saja pasal makan...tak perlah buat definisi sebab bila keluar saje dari perut ibu...kita dah diajar bagaimana untuk makan,apa yang boleh dimakan atau bila hendak makan.
READ MORE- Ikan Patin..sedap sangat ke sampai RM 13,000..?
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Artis seksi tak sedar atau buat2 tak sedar




Miera Liyana....ehhm manis nama tu..semanis orangnya..bagi lelaki yang tak rabun ayam terpandang saje gadis ini melintas di depan mata sudah cukup membuatkan jantung berdegup kencang  malah  lajunya mungkin mengatasi kelajuan Sebastian Vettel yang menjuarai Formula One Malaysia Grad Prix semalam.Ditambah pula jika memakai  pakaian seperti di atas..janggut tiga jengkal pun belum tentu dapat mengendurkan ketegangan semulajadi.Nikmat tuhan......
Umurnya baru 18 tahun..tetapi cara dia mempromosikan dirinya melalui penampilan berani mengundang pelbagai tanggapan.Ia.. lah..kerana dia seorang artis..kalau makcik jual tempe pakai camtu....depan mata pun orang buat tak nampak....cuma jawapannya agak menarik untuk didengar dan dibahaskan yg aku petik dari  beberapa sumber.
READ MORE- Artis seksi tak sedar atau buat2 tak sedar
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Formula Satu: Vettel takluk Litar Antarabangsa Sepang

Ahad, 10 April 2011



SEPANG 10 April – Juara dunia, Sebastian Vettel memenangi Grand Prix Malaysia selepas mendominasi perlumbaan dari permulaan, iaitu kemenangan kedua berturut-turut musim ini.
Pelumba Jerman berusia 23 tahun yang memandu Red Bull bermula di petak depan untuk mengatasi Jenson Button dari McLaren, juara 2009 dan Nick Heidfeld dari pasukan Lotus Renault di tempat ketiga.


Keputusan penuh Grand Prix Malaysia:


1. Sebastian Vettel (GER/Red Bull)
2. Jenson Button (GBR/McLaren)
3. Nick Heidfeld (GER/Lotus Renault)
4. Mark Webber (AUS/Red Bull)
5. Felipe Massa (BRA/Ferrari)
6. Fernando Alonso (ESP/Ferrari)
7. Lewis Hamilton (GBR/McLaren)
8. Kamui Kobayashi (JPN/Sauber)
9. Michael Schumacher (GER/Mercedes GP)
10. Paul di Resta (SCO/Force India)
11. Adrian Sutil (GER/Force India)
12. Nico Rosberg (GER/Mercedes GP)
13. Sebastien Buemi (SUI/Toro Rosso)
14. Jaime Alguersuari (ESP/Toro Rosso)
15. Heikki Kovalainen (FIN/Lotus)
16. Timo Glock (GER/Virgin Racing)
17. Vitaly Petrov (RUS/Lotus-Renault)


- AFP


Sumber Utusan Online

READ MORE- Formula Satu: Vettel takluk Litar Antarabangsa Sepang
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Perlukah Menyelamatkan Hubungan yang Telah Retak

Sabtu, 9 April 2011



 -

 Setiap hubungan pasti mengalami pasang surut. Di saat hubungan mnghadapi saat genting begini, ada hubungan yang layak untuk diselamatkan dan ada juga yang tidak.Ada sedikit perbezaan bagi yang sedang bercinta berbanding dengan yang sudah mendirikan rumahtangga kerana mengakhiri sebuah rumahtangga memerlukan penyelesaian yang lebih kompleks kerna melibatkan banyak pihak.

Jika Anda baru saja mengalami permasalahan di dalam hubungan dan tidak yakin apakah Anda akan memberikan kesempatan kedua untuk hubungan boleh kembali seperti sediaka, aku mempunya beberpa perkara yang mungkin boleh kita kongsi kan bersama dan di ambil perhatian sebelum keputusan dibuat.


Apakah si dia meminta maaf?
Tentu saja, dia harus mengatakan penyelasalannnya dan meminta maaf kepada Anda di tengah kekacauan hubungan. Kata-kata maaf merupakan langkah pertama bahwa dia menyesali tindakannya. Jadi, jika Anda belum mendengar permintaan maafnya, sebaiknya Anda tidak perlu memikirkan untuk kembali lagi padanya.

Apakah si dia bertanggung jawab?
Meminta maaf merupakan keharusan, tapi dia juga perlu mempertanggung jawabkan tindakannya. Bukan berarti ia hanya mengatakan penyesalan dan permintaan maafnya, tapi si dia juga harus mengakui atas tindakannya. Mengakui kesalahan merupakan sikap gentle yang perlu Anda lihat dari seorang lelaki. Jadi, apakah dia sudah mengakui kesalahannya?

Apakah si dia mengerti mengapa Anda marah?
Dia terlihat sangat menyesal dan menunjukkan bahwa dia benar-benar kecewa atas sikapnya. Dia pun memahami kemarahan Anda dan tidak menunjukkan sikap kekesalan pada Anda karena kemarahan Anda. Tapi, jika dia hanya manis dibibir dan mencuba untuk mencium Anda dan gerakgerik yang mengarah  seksual, percayalah dia tidak benar-benar menyesali sikapnya dan Anda akan di sakiti pada lain waktu.

Apakah Anda masih mencintainya?
Ini adalah pertanyaan utama yang Anda perlu tanyakan pada diri sendiri, sebelum mengambil keputusan untuk memberikan kesempatan kedua. Jika jawabannya adalah 'Ya', Anda boleh mencari cara untuk menambah kembali kepercayaan. Jika jawabannya 'Tidak', maka Anda mengetahui, inilah titik dimana Anda harus melepaskannya tanpa perlu takut akan brsendirian. Terkadang, bagi sebagian wanita, hidup menyendiri menjadi ketakutan tersendiri. Tentunya menjadi single lebih baik, dibanding mempertahankan hubungan yang buruk dan tidak sihat.


Memikirkan Anak2
Jika anda sudah mempunyai zuriat...semakin sulit untukmembuat keputusan dan jika anak-anak masih kecil dan memerlukan perhatian..maka adalah lebih baik anak-anak menjadi keutamaan dari memikirkan bagaimana perasaan sedih anda dengan meneruskan perhubungan.

P/S:Mana lebih  baik makan hati berulam kan jantung atau makan magie yang telah kembang...
READ MORE- Perlukah Menyelamatkan Hubungan yang Telah Retak
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

The Pocket Rocket Man...jangan lenguh lutut sudahlah....

Isnin, 4 April 2011



KEHADIRAN isteri di sisi menjadi pembakar semangat kepada pelumba basikal trek negara, Mohd. Azizulhasni Awang untuk segera pulih daripada kecederaan betis yang dialaminya pada Februari lalu.
Terkenal dengan nama jolo- kan The Pocketrocketman, Azizulhasni berkata, isterinya, Athiah Ilyana Abdul Samat banyak membantu kehidupannya di Melbourne, Australia yang menjadi pusat latihannya.
READ MORE- The Pocket Rocket Man...jangan lenguh lutut sudahlah....
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Bila alat sulit anda kepanasan

Ahad, 3 April 2011


Sukar digambarkan dalam cuaca yang berubah-ubah,anda mungkin berasa tidak selesa.Bagi yang sentiasa berada di persekitaran sejuk mungkin tiada masalah kepanasan alat sulit anda .Tidak memakai underwear bukanlah jalan penyelesaian yang baik.Safety First....bagi lelaki terlupa zip seluar selepas keluar dari tandas biasa terjadi dan bagi perempuan kalau tak memakai tiub....dah terlalu up to date....Lady Gaga pun pakai.
READ MORE- Bila alat sulit anda kepanasan
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Lipstick...seksi atau keperluan....



Aku bukanlah seorang juruperunding kecantikan tetapi sudah menjadi lumrah manusia suka kan apa yang cantik.Pada pandangan pribadi aku.

bila terpandang perempuan memakai lipstick
READ MORE- Lipstick...seksi atau keperluan....
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...