Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz1Zn2VpWeN Lipstick...seksi atau keperluan.... | abadi romeo

Followers

Lipstick...seksi atau keperluan....

Ahad, 3 April 2011


Aku bukanlah seorang juruperunding kecantikan tetapi sudah menjadi lumrah manusia suka kan apa yang cantik.Pada pandangan pribadi aku.

bila terpandang perempuan memakai lipstick

- Jantung akau akan berdegup 220km/h melebihi had laju dibenarkan.
- mulut aku akan sedikit ternganga dan cuba mencapai tissue atau lengan baju pun boleh untuk mengelap air  liur yang mungkin tertumpah secara tidak sengaja.
- mata aku mula melirik memerhatikan tubuh sidia dari hujung rambut yang rebonding tu hingga ke hujung High Heel
-dan hati mula bermonolog seorang diri    "peeeeh...!    kalaulah ....."

Apakah rasional respon spontan bagi lelaki seperti aku terpandang perempuan 
memakai lipstick....dan salahkan aku jika aku sukakan penampilan sebegitu.Citarasa lelaki memang
 berbeza2 dan tidak dapat dinafikan masih ada yang suka pada natural beuty....terserah.Bagi aku bila terlihat perempuan memakai lipstick tanggapan pertama aku

-sidia memang mementingkan penampilan
-sidia mahukan perhatian
-sidia nampak berkeyakinan
-sidia up tu date



Bagi wanita yang berkerjaya,penampilan tentunya penting dalam mengembangkan kerjaya walaupun bukanlah faktor utama.Kebanyakan yang bekerja di front line atau berurusan di kaunter selalunya dipilih oleh majkan yang mempunyai perwatakan yang menarik.Mungkin ada kedengaran perbualan seperti berikut ,

"berapa semuanya...."
tanya seorang lelaki sambil memerhatikan bibir seorang juruwang perempuan 

" RM95.90......"
jawab si perempuan berbibir merah membara.

Dengan pantas lelaki tadi mengeluarkan wang RM 100 sambil tersenyum sambil kontrol encem

"takada duit kecik ke bang..."tanya perempuan

"Errhm...keep the change...tak pe...no big deal"lelaki itu tersenyum lebar selebar sungai Pahang dan berlalu pergi.


Tetapi selalunya bagi isteri yang berkerjaya akan memakai lipstick bila sahaja keluar bekerja.Balik kerumah dan bertukar rupa menjadi manusia dua alam.Penampilan diluar rumah an di dalam rumah jauh berbeza.Alasannya...alah...dulu masa bercinta boleh la nak make up dan kahwin ni....hari-hari jumpa,berkemban je...senang.."ujar si isteri.

P/S :Selalu tengok kat kolar baju kalau-kalau ada kesan lipstick...kantoi...

aBADI rOMEO...................
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 ulasan:

  1. zulkbo berkata...:

    salam Zul..
    rasanya perlu pada pompuan
    untuk menaikkan seri di wajah..
    mrs aku pakai liptiks di rumah
    juga..baru tahu..ada makna tu?
    he he..

  1. muarra berkata...:

    eeemmmmmhhh...,,
    terkadang juga wanita risih menggunakan lipstik tapi saat diapakai lipstick menawan namun ada juga yang suka pakai lipstick tp saat dia menggunakan lipstik terlihat seperti ada hal yang kurang gitu,, jadi harus pintar2 memilih lipstick,, apalagi yang punya pasangan ,,, thanks info sobat,,,

  1. Aku Dan Teksi berkata...:

    Pada pandangan aku wanita yg memakai lipstick hendaklah disesuaikan dengan wajah masing2,sebab ada sesetengah wanita yg memakainya akan kelihatan hudoh

  1. Tanpa Nama berkata...:

    It is the best time to make some plans for the future and
    it's time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or tips. Perhaps you can write next articles referring to this article. I want to read more things about it!
    Here is my weblog : grumpy cat

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...