Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz1Zn2VpWeN Mac 2011 | abadi romeo Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz1ZmwEGaLA

Followers

5 Blog Paling Kerap Dilawati 2011

Khamis, 31 Mac 2011

Salam 1Malaysia...aku terpanggil nak buat entry 5 Blog Paling Kerap DiLawati hasil cetusan Denaihati.Oleh kerana darah pahlawan yang mengalir dalam tubuh aku maka aku dengan pencak silat Kuntau dan Kun Fu mabok yang aku pelajari dari Jacky Chan menyahut cabaran.Tujuan murni penganjur rancangan Denaihati ini amat baik khususnya newbie macam blog aku yang memerlukan Nertwork Blogger yang besar bagi memberikan kesinambungan dan inspirasi supaya terus berada di dunia blogger.
READ MORE- 5 Blog Paling Kerap Dilawati 2011
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Video Lucah...tengok ke jeling2 je...18sx

Rabu, 30 Mac 2011


Dah dua hari hand phone rosak..mau tak mahu kene lah pegi kedai handphone repair...
ialah takkan repair kat kedai jual bawang..tahun depan pun belum tentu siap.Susah kalau tak de handphone..segala maklumat sulit aku ada kat situ dari nombor telephone President Obama hinggalah sms dari Fasha Sanda ,semua aku sumbat ketat-katat dalam memory..maklumlah 4Gybt..aku lanyak sampai lebam le..MP3,MP4 segala macam aku tarok..Kalau berjalan2 kemana tanpa membawa hanphone terasa seperti seperti terlupa pakai seluar dalam,terasa kekok dan tak selesa.Setelah memilih kedai yang 
aku tengok menarik....awek pulak tu yang frontlines..sales assistan..agaknya aku
 segera control encem dan hati ku mula berbunga-bunga.
READ MORE- Video Lucah...tengok ke jeling2 je...18sx
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

"Aku Lebih Dulu Makan Garam."..sedapkah..?

Selasa, 29 Mac 2011


Signifikasinya pepatah "Aku lebih Dulu Makan Garam"merujuk kepada pengalaman orang yang terdahulu.Tanpa yang dahulu tiada yg baru dan itulah alasan yang diberikan oleh mereka yang merasakan mereka lebih senior,arif dan tahu selok belok sesuatu hal.Samada alasan itu sememangnya wajib digunakan bila ingin memberikan alasan alasan ataupun betapa tidak cerdiknya manusia menggunakan alasan "aku lebih dulu makan garam".
READ MORE- "Aku Lebih Dulu Makan Garam."..sedapkah..?
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Karnival Kerja Pemuda BN di PWTC ...300,000 pengungjung..dibanggakan atau memalukan

Isnin, 28 Mac 2011



Aku tersedak masa makan nasi tengahhari tadi bila baca akhbar arus perdana.Dekat satu jug juga air aku minum,baru lega.Bukan lah aku nak berlagak pandai..atau memandai-mandai cuma kadangkala ada juga manusia cerdik yang aku rasa kurang cerdik.Ketepikan fahaman politik..kita berkongsi idea dan mengupas secara santai-santai saje.Tinggalkan emosi politik tu kat dalam poket,singlet,baju anak baju atau dimana tempat2 sulit lain...ini bukan blog politik.Tajuk akhbar arus perdana  itu..
READ MORE- Karnival Kerja Pemuda BN di PWTC ...300,000 pengungjung..dibanggakan atau memalukan
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Universiti Pilihan Lepasan SPM

Ahad, 27 Mac 2011


Keputusan SPM baru saja diumumkan...kepada yang berjaya dengan cemerlang..aku nak syabas dan aku yakin korang bakal memiliki kereta sendiri dan tak naik bas.Kepada yang gagal ..ini lah masanya anda melihat jauh ke dalam diri tetapi..bermuhasabah..membiasakan telinga mendengar bebelan ibu bapa...semakin lama bebelan itu menandakan anda sebenarnya bertuah kerana masih ada yang peduli tentang masa depan anda.Kecuali lah kalau anda sendiri tak mahu memikirkannya kerana anda tergolong dalam golongan keluarga jutawan..malas nak semakkan otak memikirkan kemana kah anda selepas SPM.
READ MORE- Universiti Pilihan Lepasan SPM
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

"Aku anak haram......!

Sabtu, 26 Mac 2011



 Aku bukan berminat nak jaga tepi kain orang...sebab aku tahu orang lain tak basuh kain..bau bacin tetapi dalam perkara yang perlu..kadangkala
 menjadi fardu kifayah(alim konon)bagi aku mengingati sesama spesies aku,yang  umum nya bernama manusia dan khasnya Melayu yang merasakan dia Islam.Walaupun janggut aku tak panjang sedepa ataupun kopiah aku tak sampai 3 jengkal,itu tak bermakna aku jahil walaupun dari raut muka aku bukanlah rakan masjid ....kalau kail panjang sejengkal...lebih baik pakai kail dua jengkal..boleh dapat ikan dugong..
READ MORE- "Aku anak haram......!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Elizabeth Taylor Meninggal Dunia

Khamis, 24 Mac 2011


Elizebert Taylor 79tahun,pelakon Hollywood yang dikenali dengan kecantikan,keseksian,
gaya hidup dan perkahwinan yang banyak telah meninggal dunia .Beliau meninggal dunia di Cedars-Sinai Hospital di Los Anggeles pada hari Rabu setelah menerima rawatan selama enam minggu akibat kegagalan jantung berfungsi setelah berjuang bertahun melawan penyakit itu.
READ MORE- Elizabeth Taylor Meninggal Dunia
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Bra Yang Seharusnya dimiliki..18sx

Selasa, 22 Mac 2011



Fuyoo...merah you...hehehe...! jangan lah marah dulu..atau pun label aku otak kuning walaupun masa sekolah dulu memang rumah kuning menjadi rumah sukan aku.Gigi aku pun tak kuning atau aku mempunyai sejarah penyakit kuning masa aku baby dulu.Aku cuma nak intreduce satu barang yg agak pelik tetapi ada kebenaranya.Tapi jangan tanya aku mana nak beli kerana tak sanggup rasanyanya jadi salesman bra
walaupun aku dulu memang ada pengalaman menjadi seorang salesman.
ini lah dia...
READ MORE- Bra Yang Seharusnya dimiliki..18sx
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Ibu mertuaku...ramai yang hampir jadi Kasim Selamat..

Isnin, 21 Mac 2011


Entry yang lepas pasal kahwin..agak kontroversi  cuma belum sampai tahap tulisan Salman Rusdie....aku memang suka kalau ada gurlz yang geram kat aku.... ramai gurlz semacam tak puas hati bila hal keperawanan wanita menjadi isu,tapi aku memang suka pun respon camtu...biarkan...biarkan si Luncai terjun dengan labu2nya...tapi harus diingat..adakah Luncai merasakan sesuatu kerugian jika  melepaskan apa yang dia suka atau lebih baik hilang sekali bersama labunya...rela mendapat kesusahan dari melepaskan apa dia suka..tepok dada..tanya selera..kalau tak selera juga....kene cari lah mana -mana medan selera,kalau tak selera juga...elok lah buat pemeriksaan kat Puspakom..Something wrong somewhere..kene repair...ketat2 skru mana yang dah longgar.
READ MORE- Ibu mertuaku...ramai yang hampir jadi Kasim Selamat..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Dara masih menjadi persoalan Teruna mencari Pasangan-18sx

Jumaat, 18 Mac 2011


Musim cuti sekolah ni dapur kat rumah tak berasap sangat.....aku dah rasa macam VIP pasal ada lagi manusia yang sudi jemput aku maka kenduri dan banyaknya kenduri perkahwinan.Kalau dijemput makan aku datang berlenggang sajelah..tapi kalau diminta menolong...kene lah membantu tuan rumah tentang apa yang patut dan selalunya aku terlibat dalam soal masak memasak.
Ketika sedang memasak gulai kawah..sambil menggosip(lelaki pun menggosip)..dan kebanyakan yang ada kat situ masih belia....ada la dua tiga kerat warga emas sekadar memerhati sambil makan tapai.
READ MORE- Dara masih menjadi persoalan Teruna mencari Pasangan-18sx
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sifat Yang Mesti Ada Pada Lelaki yang Menjadi Idaman Wanita

Khamis, 17 Mac 2011


84%
1. Kesetiaan

Kajian Mendapati 8 dari 10 wanita  mengatakan "setia kepada saya" adalah 10 sifat teratas.Walaupun dari segi biologinya nya wanita tertarik kepada lelaki seksi,"encem",Macho tetapi lebih memilih kesetian.Lelaki yang tidak lagi untuk berfoya dan  tiada perempuan keliling pinggang dan tidak bercadang untuk pergi kepada wanita yang lain.Hak membesarkan anak menjadi keutamaan wanita..
READ MORE- Sifat Yang Mesti Ada Pada Lelaki yang Menjadi Idaman Wanita
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Usia Penghalang Cinta...?

Rabu, 16 Mac 2011


Manusia tidak boleh lari dari percintaan mencintai dan dicintai adalah anugerah tuhan.Usia sebenarnya banyak mempengaruhi bagaimana manusia melayari bahtera percintaan..berlabuh di pelabuhan cinta sementara meneruskan pelayaran cinta....belayar dilautan cinta....mahupun karam dilautan cinta.Semuanya pasti suatu pengalaman mengasyikkan dan membuatkan kita selalu tersenyum sendirian atau pun bisa menitiskan airmata saat saat kekecewaan melanda.
Bercinta seakan menjemput pelbagai perasaan yang berbaur-baur dan kita mula mengenali apakah tekanan perasaan,rasa sedih,sakit hati ,patah hati,cemburu yang sentiasa melingkari jiwa bagi pasangan yang sedang bercinta.

Adakah usia mecorakkan  percintaan..pada usia 30 an adalah saat dimana  anda terfikirkan tentang perkahwinan dan mula mencari calon-calon yang bakal menjadi pasangan hidup.Jika pada usia 30 an masih berlum betemu dengan jodoh maka anda meti mula terfikir betapa susahnya mencari pasangan hidup yang serasi dan memenuhi segala kriteria yang anda mahukan.Adakah anda terlalu memilih...atau berhati-hati
READ MORE- Usia Penghalang Cinta...?
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

"Angelina Jolie" berlakon Drama Melayu...?

Isnin, 14 Mac 2011

Angelina Jolie

Hari ni entry tak mahu buat berat2..lupakan sementara Tsunami tu..
released tension lah.Menggosip le.....Semalam..sedang aku makan jeruk mempelam kat belakang rumah..aku dikejutkan oleh panggilan Anggelina Jolie......sayu hati aku pasal kekasih lama aku ni  nangis-nangis...

"abang,....lina (dia bahasakan diri dia lina kat aku)dah tak boleh cari makan kat Hollywood sekarang ni..
dah tak de order..dah 3 hari makan roti Benggali cicah sup kaki ayam..produser sekarang tengah cari artis Malaysia yg katanya rupa dia macam Lina..bayar pun ciput sikit...huhuhuhu..."

"tak pe lah yang.....kalau Brad Pit tak bagi u duit...jumpa I..nanti I sekeh kepaladia.Dulu siap buat2 gila semata suruh I lepaskan U...nanti dia".....kataku memujuk Angelina Jolie.

Kila Fairy

Ini lah dia minah tu..memang sebiji pun...kalau tak pun dua biji..serupa..... Nama glamour dia Kila Fairy.
Nama dalam surat beranak Shakila Nisha Jahanghir Khan.Anak atis terkenal 80-an dulu Rohana Jalil.Patut pun hidung dia macam hidung Pakistan..boleh sangkut hanger baju ....kata dia bibir,dagu dan hidung 
 dia "ori" punya,tak main la cucuk-cucuk.
Bakat.......tak tahu le..boleh tengok drama Hotel Mania .

gambar kila fairy


Jamal - control handsome lah tu..

Kepada teruna-teruna blogger...aku rasa mesti korang merasa terancam bila
terpandang..apatah lagi kalau berselisih dengan Kila Fairyni..ialah..ingatkan
Angelina Jolie.Kepada yg dah ada mata air "ingatlah orang tersayang"
Aku.....jangan tanya la sebab no phone dia ada kat aku..
hehehe...

Bibir dia tu...alahai...sumpah tak abang tak cari lain....ahak..ahak..

READ MORE- "Angelina Jolie" berlakon Drama Melayu...?
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Lelaki Bergaji Rendah Cenderung Curang

Ahad, 13 Mac 2011

Masalah kewangan merupakan salah satu problem terbesar dalam hubungan suami-isteri. Soal gaji isteri yang lebih tinggi dari gaji suami, misalnya, boleh menyebabkan konflik lebih. Menurut penelitian, lelaki yang bergaji lebih rendah dari isteri akan cenderung tidak setia. Semakin besar selisih perbedaan gajinya, kemungkinan lelaki curang akan semakin besar.

Penelitian Universiti Cornell di New York mendapati bahwa para suami (khususnya stay home dad) yang isterinya bekerja sepanjang hari akan meningkatkan peluang berlaku curang hingga lima kali, daripada mereka yang memiliki gaji yang sama. Anda boleh menekanya? Hal ini kemungkinan karena ego laki-laki mereka dilukai oleh isteri yang lebih sukses daripada mereka. Dengan demikian, berlaku curang menjadi cara untuk menegaskan maskulin mereka.
READ MORE- Lelaki Bergaji Rendah Cenderung Curang
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tsunami Film Melayu..Present Abadi Romeo.....

Sabtu, 12 Mac 2011


video
                                                                                                                                                Amacam..dah tengoh..hehehe..jangan lah marah..ini adalah trial film,kene belajar le dulu buat slide show,kosnya masih dirahsiakan tetapi antara termurah didalam sejarah penerbitan film Hollyywood.Preview
film ni dilancarkan tepat pada tarikh Tsunami di Jepun,bukan apa..cari publisiti..cut budget kerana produser
film ni masih belum cukup modal...dalam proses pinjam duit kat Along,minggu depan lulus agaknya,
Heronya tak lain dan tak bukan dan tak asing  lagi "Mr Abadi Romeo"tetapi yang pastinya dia bukalah Allien kerana dia tidak mempunyai sesungut walaupun dikhabarkan  cerewet dan kuat merungut.Pada awalnya heroen yang diwar-war kan ialah Kim Kardashian..terpaksa menarik diri kerana rambutnya gugur setelah berlaku adengan tarik menarik rambut dengan Fasha Sanda kerana berebutkan Abadi Romeo dan untuk menjaga hati kedua aktres tersebut,produser terpaksa menggugurkan kedua duanya.

Oleh yang demikian terpaka lah berlakon sorang-sorang..Anyway...enjoy the film......
Produser : Abadi Rome
Pengarah : Abadi Romeo
Staring :Abadi Romeo - hero lah tu..
Lakon Layar -Abadi Romeo
Jurufoto : Abadi Romeo
Make up : Abadi Romeo
Lampu : Abadi Romeo
Proop : Abadi Romeo
Terbitan : Tangkai Jering Production 
 
Pendek kata..(panjang tak kata)semua buat sendiri...(modal ciput)
READ MORE- Tsunami Film Melayu..Present Abadi Romeo.....
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Kencing Merata-rata..240 orang ditahan

Khamis, 10 Mac 2011
RIO DE JANEIRO, Calon tuan rumah Olimpik 2016, Rio de Janeiro, takkala sedang serius menghias kota telah dikejutkan dengan penahananl lebih dari 200 orang yg kemarok berpesta karena buang air kecil merata-rata selama Karnival Rio yang meriah itu minggu lalu.
”Tepatnya 214 orang ditahan. Kami serius memerangi orang-orang ini. Mereka tak menghormati kota dan penduduknya,” kata Alex Costa, Ketua Undang-Undang  Umum Kota Rio, seperti diterbitkan oleh G1 News, Isnin (7/3/2011).

READ MORE- Kencing Merata-rata..240 orang ditahan
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Hadiah istimewa untuk tersayang

Rabu, 9 Mac 2011
                                                                                                                                                                                                      
Semalam aku terfikir nak bagi hadiah to mrs tetapi puas memerah otak ..3 hingga 4 kali juga ku hantukkan kepala kat dinding.Ialah..sebagai tanda penghargaan buat seorang wanita sempena menyambut Hari Wanita Sedunia.Aku ni jenis yang pemurah tambah tambah lagi dengan wanita...kalau ada wanita lalu..aku tanpa segan silu bersedia dengan penuh rela menghadiahkan senyuman...kalaupun senyuman aku tak berbalas..aku tahu sebenarnya dia nak balas senyuman kat aku tapi cuma....alah wanita punya trick yang semuanya dalam kocek aku..malu-malu kucing sebab aku nampak dalam hati dia tersenyum dan tersengih..saja tak nak tunjuk.
READ MORE- Hadiah istimewa untuk tersayang
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Hari Wanita Sedunia...harapan dan realiti....

Selasa, 8 Mac 2011

Hari ini 8 hb Mac adalah hari Wanita Sedunia.Apa yang penting sangat dengan hari ni dan munkin ramai yang tidak menyedari waimma, dia seorang wanita dan bertambah aneh agaknya kenapa aku sebagai seorang lelaki tumpang sibuk memeriahkan hari ni walhal,aku rasa takde pun sambutan besar-besaran atau jangkaan aku esok dalam akhbar arus perdana pun ,kalau keluar pun bukan lah berita yang mendapat front page atau highligh yang berlebihan.Mungkin sekadar melepas batuk ditangga setelah diminta oleh wartawan yang kebanyakannya memang seorang wanita.
READ MORE- Hari Wanita Sedunia...harapan dan realiti....
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

"High Heels" seksi untuk dilihat..sakit dihari tua..

Ahad, 6 Mac 2011
 - Di masa muda, kasut high heels mungkin akan membuat kaki terlihat lebih jinjang, seksi, dan menimbulkan percaya diri. Tetapi, diam-diam, mengenakan sepatu  tinggi di masa muda ternyata boleh mengakibatkan masalah di hari tua.

Sebuah kajian menunjukkan bahwa, mereka yang salah mengenakan sepatu tumit tinggi di waktu muda, dalam erti kata, yang tidak memiliki sokongan tepat di telapak kaki boleh merasakan sakit atau masalah pada kaki di hari tuanya. 

Masalah pada telapak kaki dan hujung jari adalah 20 alasan terutama bagi orang dewasa usia antara 65-74 tahun mengunjungi doktor, namun para peneliti mengatakan, masih sedikit diketahui alasan mengapa hal ini terjadi.
READ MORE- "High Heels" seksi untuk dilihat..sakit dihari tua..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Bulan menuju rapat ke bumi..19 mac ada bencana?

Sabtu, 5 Mac 2011
WASHINGTON (Berita SuaraMedia) - Dongakkan kepala Anda ke arah langit malam, Sabtu 19 Mac 2011 akan datang.Jika langit tidak mendung, akan terlihat kelibat Bulan lain dari kebiasaannya.

Satelit Bumi itu akan nampak lebih besar. Di malam itu, Bulan akan berada dalam jarak terdekat dengan Bumi sejak tahun 1993, 18 tahun yang lalu. bulan akan berjarak 356.577 kilometer dari Bumi

Fenomena ini disebut 'lunar perigee'. Sementara, ada astrologi yang menyebutnya  'SuperMoon'.

Permukaan Bulan malam itu akan sangat menarik untuk difoto.
READ MORE- Bulan menuju rapat ke bumi..19 mac ada bencana?
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Keajaiban Matematika Dalam Al Qur'an

Jumaat, 4 Mac 2011

Keajaiban Al Quran dilihat dari sisi kandungannya telah banyak ditulis dan diketahui, tetapi keajaiban dilihat dari bagaimana Al Quran ditulis/disusun mungkin belum banyak yang mengetahui. Orang-orang non-muslim khususnya kaum orientalis barat sering menuduh bahwa Al Qur’an adalah buatan Muhammad. Padahal kalau kita baca Al Qur’an ada ayat yang menyatakan tantangan kepada orang-orang kafir khususnya untuk membuat buku/kitab seperti Al Quran dimana hal ini tidak mungkin akan dapat dilakukannya meskipun jin dan manusia bersatu padu membuatnya. Tulisan singkat ini bertujuan untuk menyajikan beberapa keajaiban Al Qur’an dilihat dari segi bagaimana Al Qur’an ditulis, dan sekaligus secara tidak langsung juga untuk menyangkal tuduhan tersebut, dimana Muhammad sebagai manusia biasa tidak mungkin dapat melakukan atau menciptakan sebuah Al Qur’an. Pandangan sains secara konvensional menempatkan matematik
sebagai suatu yang prinsipil dari sebuah cabang pengetahuan dimana alasan dikedepankan, emosi tidak dilibatkan, kepastian menjadi hal yang ingin diketahui, dan kebenaran hari ini merupakan kebenaran untuk selamanya.
READ MORE- Keajaiban Matematika Dalam Al Qur'an
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Antara Pemimpin Dunia Paling Gila Dalam Sejarah

Khamis, 3 Mac 2011

1. Adolf Hitler

www.historywarsweapons.com

Sudah jelas mengapa pemimpin Nazi adalah nombor satu. Ada orang masih hidup untuk menceritakan kembali tentang kejahatan-kejahatan yang telah ia lakukan. Pemimpin paling kejam dalam sejarah manusia terpilih untuk Canselor Jerman pada tahun 1933, menjadi Fuhrer satu tahun kemudian dan tetap pemimpin negara sampai bunuh diri pada tahun 1945, ketika Jerman kalah dalam Perang Dunia II. Dia telah niat untuk mencipta sebuah tatanan baru di mana Jerman Nazi akan dominan, jadi dia membina banyak bilik gas di mana dia dibunuh di suatu tempat antara 11 dan 14 juta orang, sebahagian besar orang Yahudi. Walaupun bilik gas, dia mulai yang terbesar dan paling kejam adalah bahawa kemanusiaan ingat, di mana sekitar 50 juta orang
READ MORE- Antara Pemimpin Dunia Paling Gila Dalam Sejarah
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

10 Kisah Kelahiran Unik dan Aneh yang Pernah Tercatat di Dunia

Rabu, 2 Mac 2011

1. Wanita yang melahirkan anak-anak dengan waktu kelahiran yang unik


Seorang ibu di Michigan bernama Barbara Sopher, merayakan ulang tahun putrinya, Cearra pada tanggal 10, bulan 10, tahun 2010 (10/10/10), diikuti dengan putranya yang lahir pada tanggal 9, bulan 9, tahun 2009 (09/09/09), dan seorang lagi putrinya yang lahir pada tanggal 8, bulan 8, tahun 2008 (08/08/08).

Memang sungguh benar-benar aneh, namun Barbara mengaku bahwa ia dan suaminya tidak pernah merencanakan pola kelahiran anak-anaknya yang unik tersebut.

2. Bayi yang lahir jam 1:11 pada 01.11.2011



Seorang wanita di Minnesota melahirkan tepat pada jam 1.11 a.m, selasa, 11 Januari 2011. Mereka melihat pada jam di saat detik-detik peristiwa kelahiran putri mereka.


3. Saudari kembar yang melahirkan di hari dan di rumah sakit yang sama


Amy Gilbert dan Allison Oliverio yang keduanya berusia 25 tahun, keduanya sama-sama melahirkan di rumah sakit yang sama di kamar yang bersebelahan. Proses melahirkan mereka juga ditangani oleh doktor yang sama.

Amy melahirkan bayi yang dinamai Claire, dan Allison melahirkan bayi bernama Garret. Dahulu keduanya menikahi kekasih mereka di masa Sekolah Menengah, dan beza waktu pernikahan mereka berjarak 6 bulan.

Mereka mengaku bahwa mereka tidak merencanakan untuk hamil bersama. Dan uniknya, beza kelahiran anaknya berbeda waktu 14 minit, beza beratnya 14 pound, dan beza ukuran tubuhnya 14 inchi.


4. 5 Anggota keluarga yang dilahirkan pada tanggal yang sama


Sungguh benar-benar mengejutkan, 5 anggota dari satu keluarga lahir pada tanggal yang sama. Yang paling muda bernama Mila, yang lahir pada tanggal 29 Mac 2010.

Keunikan ini dimulai 70 tahun yang lalu oleh Anita Marshall, diikuti dengan putrinya serta cucu-cucunya yang memiliki tanggal kelahiran yang sama dengan dirinya.


5. Wanita yang melahirkan dengan operasi caesar yang dilakukannya sendiri


Ines Ramirez adalah satu-satunya wanita yang diketahui melakukan operasi caesar sendiri pada proses melahirkan anaknya. Kesakitan pada waktu malam, klinik terdekat berjarak 80 km, sementara suaminya sedang berada di kantin dan tidak ada telepon untuk menghubunginya.

Di saat itu, ibu beranak 6 berumur 40 tahun itu terbaring di kursi kayu, dia mengambil alkohol dan sebuah pisau dan mulai memotong perutnya. Dengan penerangan lampu seadanya, dia mulai menghris sampai ke dalam uterus dan menarik bayi laki-laki dari dalam perutnya.

Setelah memotong tali pusar sang bayi, akhirnya dia pengsan, dan setelah sedar kembali, dia menutup luka di perutnya dengan sweater dan menyuruh putranya yang berusia 6 tahun untuk meminta pertolongan.

Beberapa jam kemudian, seorang asistan kesihatan datang dan membawanya ke klinik dengan menempuh waktu 2 jam.


6. Wanita yang melahirkan 3 jam setelah mengetahui dia hamil


Belinda Waite, 21, telah beberapa kali datang ke rumah sakit setempat selama 9 bulan terakhir dan dia diberitahu bahwa dia memiliki gangguan kehamilan yang serius.

Kenyataannya, dia sedang mengandung seorang bayi perempuan yang sihat. Pada tanggal 6 Februari 2010, malam sebelum Louise lahir, Waite pergi ke rumah sakit dengan kesakitan di seluruh tubuhnya.

Pada jam 10 malam, doktor menetapka bahwa ia hamil 3 bulan, tapi faktanya dia hamil 9 bulan, dan Louise tiba 4,5 jam kemudian pada 2:30 a.m.

Miss Waite tinggal bersama pasangannya Wayne Boyles, 28, ketika ia dengan segera pergi kerja. Bayi putri mereka, Louise Boyles, lahir di rumah dengan bantuan Wayne, ibu Syliva.


7. Kembar yang lahir dengan jarak waktu 1 minit di tahun yang berbeza


Pasangan di Illionis Utara menyambut kelahiran putri mereka pada saat minit-minit terakhir 2010, dan putra mereka di minit pertama tahun 2011.

Yang putri lahir pada jam 11.59 pm dan yang putra lahir 1 minit kemudian. Sang ayah, Brandon Lewis, mengatakan bahwa salah satu doktor menghitung minit-minit pada saat kelahiran tersebut.


8. Seorang ibu yang melahirkan seorang anak, lalu kembar, dan kemudian kembar 3


Seorang ibu dari New York bernama Natasha Wilson, pada awalnya melahirkan seorang anak, lalu tahun berikutnya melahirkan anak kembar.

Sebelum kelahiran ke-3, ibu Natasha bergurau bahwa kehamilan berikutnya akan melahirkan kembar 3 (triplets).

Dan ternyata benar, tahun berikutnya Natasha melahirkan kembar 3. Keenam anak yang dilahirkannya semuanya laki-laki, sementara Natasha berharap menginginkan anak perempuan.


9. Pasangan yang mempunyai kembar kulit putih dan kulit hitam, 2 kali


Pasangan campuran dari Inggris ini mengalami kejadian yang cukup aneh, mereka mempunyai anak kembar, yang satu berkulit hitam meniru ayahnya dan satunya lagi berkulit putih meniru ibunya.

Dan kelahiran keduanya juga menghasilkan kembar yang sama dengan kes yang pertama. Para ilmuwan berpendapat, bahwa memiliki 2 set kembar yang berpenampilan berbeza merupakan kejadian yang sangat jarang.


10. Wanita yang melahirkan bayi yang hampir seukuran dengannya


Seorang wanita bernama Stacey Herald yang berukuran 72 cm, melahirkan bayi perempuan berukuran 46 cm yang tidak jauh lebih kecil dari dirinya. Kehamilan membuat perutnya besar yang mengakibatkan tubuhnya menjadi terlihat lucu.

“Jika aku berbaring, aku akan tampak seperti bekicot”, katanya sambil tertawa. “Aku tampak seperti kentang Idaho dengan lengan dan kaki.”, tambahnya.
READ MORE- 10 Kisah Kelahiran Unik dan Aneh yang Pernah Tercatat di Dunia
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

17.3 juta saman tidak dijelas akan disenaraihitamkan

Selasa, 1 Mac 2011

01/03/2011 5:43pm

KUALA LUMPUR 1 Mac – Sebanyak 17.3 juta saman yang gagal dijelaskan oleh pesalah lalu lintas akan disenaraihitamkan bermula hari ini.
Langkah menyenaraihitamkan kesemua jumlah saman itu dibuat berikutan kegagalan pesalah trafik menyelesaikan saman mereka selepas tempoh yang ditetapkan sejak Ogos tahun lalu berakhir semalam.
Ketua Trafik Pasukan Bukit Aman, Datuk Abdul Aziz Yusof bagaimanapun berkata, daripada 49.4 juta jumlah saman yang dikeluarkan itu, sebanyak 31.9 juta saman telah dibayar oleh para pengguna.
“Bagi pengguna lalu lintas yang masih belum menjelaskan saman tertunggak bagi semua kesalahan, mereka akan disenarai hitam bermula hari ini.
READ MORE- 17.3 juta saman tidak dijelas akan disenaraihitamkan
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Daphne tertarik keindahan Islam

Pelakon dan pengacara Daphne Iking, 32, menafikan dakwaan dia memeluk Islam hanya kerana ingin berkahwin dengan lelaki Melayu.

Pelakon Harapan Wanita Terbaik Festival Filem Malaysia ke-23 menerusi filem Belukar itu berkata, dia memilih Islam kerana terpesona dengan keindahan agama berkenaan dan takdir telah membuka hatinya untuk mendalami Islam.

Namun, dia tidak mampu menutup mulut orang untuk terus membicarakan hal dirinya, tambahan menerusi perkahwinannya dengan Azmi Abdul Rahman pada 8 Januari lalu menambahkan cerita kurang enak terhadap dirinya.
READ MORE- Daphne tertarik keindahan Islam
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Oscar 2011.Pencalonan 5 Terbaik

Roadside Attractions; Fox Searchlight; Weinstein Company; Sony Pictures Releasing; Paramount Pictures
Lead Actor
Javier Bardem, Biutiful
Jeff Bridges, True Grit
Jesse Eisenberg, The Social Network
Colin Firth, The King's Speech
READ MORE- Oscar 2011.Pencalonan 5 Terbaik
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...