Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz1Zn2VpWeN Bra Yang Seharusnya dimiliki..18sx | abadi romeo

Followers

Bra Yang Seharusnya dimiliki..18sx

Selasa, 22 Mac 2011



Fuyoo...merah you...hehehe...! jangan lah marah dulu..atau pun label aku otak kuning walaupun masa sekolah dulu memang rumah kuning menjadi rumah sukan aku.Gigi aku pun tak kuning atau aku mempunyai sejarah penyakit kuning masa aku baby dulu.Aku cuma nak intreduce satu barang yg agak pelik tetapi ada kebenaranya.Tapi jangan tanya aku mana nak beli kerana tak sanggup rasanyanya jadi salesman bra
walaupun aku dulu memang ada pengalaman menjadi seorang salesman.
ini lah dia...
"Bra Anti Radiasi Nuklear"

Umumnya ramai beranggapan yang bra hanyalah sebagai penyangga payudara 
supaya perempuan merasa selesa dan memudahkan  pergerakan.segala aktiviti harian tetapi ketahuilah
 ia juga mampu menyelamatkan manusia daripada kesan radiasi akibat kebocoran nuklear.Ramai yang memandang sinis tentang Bra ini namun aplikasinya tentu paling praktikal ketika ini di Jepun yang
 mengalami kebocoran nuklear dan kesan radiasi itu mungkin 
dapat dielakkan jika memiliki bra ini.

Bra ajaib ini dicipta oleh Elena Bodnar,seorang doktor yang tinggal
 di Hinsdale,Illinois,Amerika Syarikat.Pengalaman beliau terselamat dari menjadi mangsa kesan radiasi akibat tragedi kebocoran yang paling dasyat di dunia iaitu di Chernobyl Rusia pada tahun 1986 menjadi
 titik tolak dan ilham kepada beliau mencipta bra tersebut.




Bukan sekadar bra yang membuatkan payudara sellesa tetapi boleh menjadi topeng yang
 boleh menjadi penapis  kepada pelbagai radiasi merbahya seperti Iodine 131 seperti yg berlaku di Chernobyl
Di Amerika, wanita yang berasal dari Ukraine ini terlibat dalam melakukan kajian klinikal yang dilakukan oleh Electrical Trauma Research Program di University of Chicago.


Dia juga bekerja sama dengan World Health Organization dan International Atomic Energy Agency 
untuk beberapa projek yang berkaitan dengan tragedi nuklear Chernobyl.Idea bra Elena ini telah diiktiraf dan mendapat penghargaan dan telah memenangi Hadiah Nobel 2009 bagi kategori kesihatan umum.


Hadirin dan hadirat, bukankah suatu hal yang indah, bahawa wanita memiliki dua buah payudara, bukan hanya satu? Dengan bra ini, kita, wanita bisa menyelamatkan nyawa seorang lelaki berhampiran kita,” kata Elena pada acara penghargaan  Nobel, seperti yang dipetik CNet.

Elena telah mematenkan hasil petemuannya ini. Kini bra itu telah dipasarkan secara komersial, di Museum MIT Cambridge, Massachussets, Amerika.dan yang pastinya ukuran bra yang kecil atau besar bukan lah menjadi masalah.

Bagi yang sedang bercinta ...kalau berlaku kebocoran radiasi ..apa lagi..minta lah girlprend anda tanggalkannya untuk menyelamatkan dua nyawa..kata sehidup semati...bukannya ambil kesempatan...
gatal....
Kat Malaysia ni belum ada jual lagi agaknya tetapi  kita lihat bagaimana kesan di Jepun,jika permintaanya tinggi nanti boleh lah cari kat TESCO,Giant ataupun Myden mesti ada jual.

P/S: Dengar2 Malaysia pun dalam perancangan memiliki loji nuklear.
Stand bye je la....but ...eeeergh....I prefer pink colour...ooooowwwh...!

Abadi Romeo.......
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

6 ulasan:

  1. zulkbo berkata...:

    salam Zul..
    dah lama carik ni..!!
    order satu wehhh??
    he he...

  1. cehhh..blh pulak wat mask huhu~
    folo sini incik romeo..ut 196 follower..

  1. kalau nuklear ada kat sini...sure laku weh !

  1. Maizatul Akma berkata...:

    terkejut aku bukak2 blog ni terus gambo haishhh segan nak cakap teehehe.

    nice belog aaaaa!

  1. Cik Bee~! berkata...:

    hahhaha//sengal nye entry...

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...