Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz1Zn2VpWeN 4 Ciuman Sehari akan membuatkan Perkawinan Anda Tetap "Hot"18sx | abadi romeo

Followers

4 Ciuman Sehari akan membuatkan Perkawinan Anda Tetap "Hot"18sx

Rabu, 9 Februari 2011




  
Apakah resepi kebahgian perkahwinan..?
Satu kajian  di England mengenai perkahwinan,
www.confetti.co.uk.,mendapati berbahagi hobi,bercium 4 kali
sehari,mengatakan I love U" setiap hari,dan menikmati dua kali dinner
romantis dalam sebulan.Para penkaji juga mendapati pasangan
yang hidup bersama hingga dipisahkan oleh kematian biasanya
bertemu melalui teman-teman dan bernikah setelah
bercinta 3 hingga 5 tahun.

Kajian yang dilakukan melibatkan responden 
yang berkahwin bagi mencari rahsia menjaga keharmonian.
"Penelitian ini menunjukkan bahawa ada banyak elemen yang
boleh menghasilkan perkahwinan yang sempurna,termasuk perbezaan
usia,tempoh bercinta dan waktu untuk menikah,"ujar Carol Richardson,
dari Confetti.co.uk.Dari kajian tersebut,pasangan yang bernikah
pada usia matang kerana selalunya pihak perempuan
mengutamakan karier dan menyebabkan percintaan dan
pernikahan menjadi soal kedua yang mereka.
 

 
Mengenai perbezaan usia,lelaki yang lebih tua
lebih berbahgia kerana dari segi emosinya dan kewangannya
lebih stabil.Pernikahan yang paling panjang usianya adalah jika lelaki
bernikah pada usia 31 tahun dan dua atu tiga tahun lebih tua dari pasangannya 
"Ketika masih mengecapi saat pengantin
baru,kajian menunjukkan betapa pentingnya menjaga
percikan cinta dengan mencium,memelok dan asmara romantis
secara teratur,"ujar Richacdson.Percikan cinta ini terus dihidupkan
dengan saling berhubung setiap harimeskipun mereka sedang berada di pejabat atu tempat kerja melalui telephone,SMS atau e-mail.Mengungkap
rasa sayang dengan kata "I Love You",berpelukan di sofa 3 malam
dalam seminggu,berasmara 3 kali seminggu juga amat
diperlukan.

Namun resepi paling sederhana
yang ditemui oleh pengkaji  ialah pasangan
yang mempunyai dua hobi yang sama membolehkan mereka
tetap bersosial bersama teman2 dua kali dalam sebulan

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

10 ulasan:

  1. ala ni yang tak sabar nak kawen ni ngeee
    mood gatai kui kui

  1. iza berkata...:

    Salam...
    Tak sempat la 4x sehari...time nak pi kerja je yg sempat...sibuk kerja...

  1. relevan berkata...:

    Sebetulnya memang betul ..haha!..teruja kome nak kawin.......
















    ..lagi..haha!

  1. CiK PoT 's berkata...:

    kalau Cik Pot nak kis lebey/// lagi bahagialah ye.... kang benda lain yang jadi kang.... wink2... salam perkenalan

  1. gaung berkata...:

    patotla kami ptutus cinta..sebab kurang kizz eh..hahaha.gurau jerk.salam perkenalan

    ENTRY TERBARU: BLOG aku kalahkan Kosmo

  1. zulkbo berkata...:

    salam..
    aku cium time "nak "
    je Zul..he he..lain tu
    biasa dah..pengantin lama
    huhu..

  1. abadi romeo berkata...:

    @ CahayaCintaIlahi ~ kawin la cepat..rugi wooo

    @ iza ~ sempat2 kan lah...

    @ relevan ~ koi sokong...

    @ CiK PoT 's ~ kizz la husband sebanyak mungkin....tambah sayang la dia

  1. abadi romeo berkata...:

    @ gaung ~ bercinta jangan kizz lebih2...maklumlah.

    @ zulkbo ~ salah teori hang tu..cuba practic kerap sikit,aku ingat dia tak sabar nak balik rumah kalu pi kerja.

  1. Abhamz berkata...:

    salam, bagus tips ini...

  1. ain naim berkata...:

    very good information..Thumbs up! jom singgah blog sy pula..http://mamashahfiras.blogspot.com ;)

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...