Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz1Zn2VpWeN Lelaki ingin Macho..Amalkan Push UP | abadi romeo

Followers

Lelaki ingin Macho..Amalkan Push UP

Khamis, 10 Februari 2011
  

Jika anda  seorang lelaki yang
ingin menjadi semakin macho  atau menambahkan 
kejantanan anda adalah lebih baik anda mengamalkan push up
sebagai senaman rutin.Salah satu cara untuk meningkatkan kadar
testeron adalah dengan mengamalkan push up.Kalau kat sekolah dulu
senang cerita  di panggil pump ping.Latihan  seperti push up selain dapat meningkatkan testosteron,ia juga dapat meningkatkan
otot seperti yang disiarkan dalam Livestrong,
(6/2/2011)

 Lelaki yang mempunyai testosteron yang tinggi akan 
memiliki kemampuan seksual yang bagus,memiliki otot yang tegap 
dan mempunyai tulang yang kuat dan munkin juga peluang 
untukpanjang umur.
MedicalNewsToday melaporkan tingkat testosteron
yang rendah adalah disebabkan oleh osteoporosis,diabetes,
tekanan darah tinggi dan peningkatan lemak viseral(lemak yang tidak
terlihat tetapi mengelilingi organ vital),baik kepada lelaki ataupun wanita .
Latihan push up disifatkan paling ekonomi dan murah kerana
tidak memerlukan peralatan tetapi menawarkan
kesan kesihatan yang luar biasa.


Jadi..lu pikirlah sendiri..dan pertimbangkan
bukan payah manapun...amalkan dan jadikan rutin setiap hari,
kalau tak dapat buat 10 kali..buat 20 kali..selagi lidah tak terjelir dan
boleh buat sampai lebam..aku tak marah...

Selain menambahkan kemachoan anda/meningkatkan kemampuan seksual ialah  ::
 
Baby pun boleh buat

Mengencangkan otot

Menurut sebuah kajian pada tahun 1988 yang
dilakukan oleh pengkaji dari Penn State University dan dibukukan
dalan jounal Of Strengh and Condition Research,testorteron memberikan
respon kepada otot.Push up menggunakan otot dada,iaitu
kelompok besar deltoid di bahu dan trisep,juga otot lain
termasuklah perut yang bertindak sebagai stabilisator.

Mencegah osteoporosis
 
Menurut Hormone Foundation, rendahnya tingkat
testosteron boleh menyumbang kepada hilangnya kepadatan 
tulang dari waktu ke waktu dan mengakibatkan osteoporosis pada laki-laki.Rendahnya tingkat testosteron juga dapat menyebabkan hilangnya penyebar otot dan kekuatan secara keseluruhan, 
serta atrofi otot dari waktu ke waktu.

  Panjang umur

Sebuah kajian tahun 2008 yang dilakukan oleh para peneliti
dari University of Greifswald di Jerman menunjukkan bahwa tingkat testosteron yang rendah dapat meningkatkan risiko diabetes, hipertensi, obesiti dan bahkan kematian.Kajian yang diikuti peserta selama lebih dari tujuh tahun ini menemukan bahwa orang dengan kadar testosteron rendah 2,5 kali lebih mungkin meninggal awal dibandingkan 
dengan orang dengan tingkat testosteron lebih tinggi, 
tidak merokok, pengamal alkohol atau usia.

Menghilangkan perut buncit

Peneliti Rush University Medical Center dalam
kajian 2009 yang dibukukan dalam jurnal Obesiti, menemukan 
korelasi antara tingkat testosteron yang rendah dan berfluktuasi pada wanita menopause dapat mengakumulasi lemak visceral, yaitu lemak yang tertumpu di dalam dan sekitar organ vital di dekat pinggang.Baik usia maupun ras peserta tidak terbukti menjadi faktor yang signifikan
dalam jumlah lemak visceral. Kadar testosteron justru terbukti 
menjadi 'prediktor' terkuat lemak visceral. Menjadikan
latihan push up untuk meningkatkan testosteron 
dapat membantu menjaga lemak 
di perut Anda.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 ulasan:

  1. yeayyyy terbaek2.. btul tu
    baru dapat six pax hehe ;0

  1. zulkbo berkata...:

    salam..
    aku push up juga
    "malam punya"
    testosteron tak naik
    perut je naik nih
    he he..

  1. fArAh!! berkata...:

    warga lelaki mari amal kan..
    nnti ada six pax..

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...