Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz1Zn2VpWeN Tak Boleh Tahan,Panjangnya..errhm..Pasti Puas..18SG | abadi romeo

Followers

Tak Boleh Tahan,Panjangnya..errhm..Pasti Puas..18SG

Rabu, 4 Mei 2011Naluri manusia memang sukakan yang lebih dari yang lain..yang luar biasa bagi menunjukkan 
kehebatan.Bagi lelaki memiliki sesuatu yang jarang dimiliki adalah sesuatu membanggakan bagi mereka.

Havana (ANTARA News) - Seorang pembuat cerut berbangsa Cuba memecahkan rekodnya sendiri pada hari Selasa, dengan membuat cerut terpanjang di dunia, cerut monster yang membujur sepanjang 81,8 meter (264 kaki, 4 inci), atau hampir sepanjang padang bola sepak.Cerut itu, yang diletakkan di atas barisan meja, membujur melalui El Morro, benteng kuno Spanyol berada di atas Teluk Havana, tempat Cuba menyelenggarakan acara tahunan International Tourism Fair.

Cerut tersebut, yang apabila secara rasmi diterima oleh Guinnes World Records di London, akan mengalahkan rekod cerut sebelumnya --yang memiliki panjang 45,38 meter. 

Kedua cerut itu dibuat oleh Jose Castelar Cairo, yang lebih terkenal dengan nama "Cueto".

Cueto (67) sebelumnya telah empat kali memecahkan rekod dan merasa itu adalah menjadi kebanggaan nasional bagi Kuba, penghasil cerut terbaik di dunia.

Cueto, yang belajar menggulung cerut ketika ia berusia lima tahun, mulai mengerjakan cerutnya pada 25 April dan dibantu oleh beberapa orang.

Panjang cerut tersebut disahkan oleh Rhys Patrick dari Kedutaan Besar Inggeris di Havana. Patrick mengatakan keterangan itu akan dikirim dalam surat kepada Guinnes untuk meminta pengesahan mengenai rekor tersebut.

P/S:Kepada sesiapa yang tak puas-puas hisap rokok..cerut ni jalan penyelesaian terbaik..
Sebulan tak perlu beli rokok..Hisap le sampai lebam..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 ulasan:

  1. ahahahaha tajuk x menahan!
    rupanye curut daaa ;p

  1. setahun tak abis hisap ni...

  1. Hana Soffelia berkata...:

    hahaha cerut.. slh tafsir tajuk rupanya. fuhh.. kahkah

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...