Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz1Zn2VpWeN Facebook Akan Di Musnahkan Oleh Penggodam Anonymous 5 November Nanti.? | abadi romeo

Followers

Facebook Akan Di Musnahkan Oleh Penggodam Anonymous 5 November Nanti.?

Jumaat, 12 Ogos 2011

Scary: The Guy Fawkes mask used in V for Vendetta, which has been adopted by the hacking group Anonymous
Sekumpulan penggodam yang menggelarkan diri mereka sebagai Guy Fawker Night memberikan amaran akan menghancurkan Facebook pada 5 November tahun ini seperti yang disiarkan di laman You Tube.
Bagimanapn,Mark Zuckerberg dan berjuta-juta orang yang menggunakan laman jaringan sosial Facebook beliau boleh menarik nafas lega, kerana hacker Anonymous tidak mahu untuk memusnahkan kesemuanya berikutan status up date terkini mereka dan sekadar berkata
"'Kami mahu membantu mereka(pengguna Facebook), tidak mendatangkan mudarat kepada mereka'"
Kumpulan Hacker berkeras mendakwa kenyataan mereka mahu memusnahkan Facebook adalah satu kesilapan besar.

Berita untuk memusnahkan Facebook timbul bulan lalu apabila kumpulan yang terrkenal kerana serangan ke atas kerajaan Amerika Syarikat (AS) -mencipta akaun Twitter dan dan menghantar video YouTube 'Mesej daripada Anonymous: Operasi Facebook, Nov 5 2011, untuk menyerlahkan niat untukmemadam rangkaian sebagai protes pada dasar privasi.
Penggodam mendakwa bahawa tujuan "Operasi Facebook" adalah untuk memberitahu pengguna Facebook bahawa data peribadi mereka adalah tidak selamat biarpun selepas dipadam.

And relax: Mark Zuckerberg's social networking site hasn't been marked for destruction after all

Beliau menjelaskan kepada laman web ini bahawa dia melancarkan operasi bulan lalu dengan beberapa orang lain dengan niat untuk meyakinkan orang ramai untuk memadam profil mereka pada 5 November sebagai protes dan kemudian buat laman rangkaian sosial mereka sebagai saingan yang mempunyai peraturan privasi yang lebih mantap.

 SIAPAKAH ANONYMOUS

Mereka telah bertanggungjawab untuk siber serangan ke atas Pentagon, News Corp dan pelbagai bank.
Bulan lepas sebanyak 20 tangkapan telah dibuat penggodam yang disyakiAnonymous di Amerika Syarikat, UK, dan Belanda
Ini diikuti Operasi 2010 , kumpulan itu menyerang PayPal, MasterCard dan Visa dan Wikileak Mereka telah memberikan amaran kepada Facebook bahawa ia tidakakan 'lupa' 5 November , tarikh ia berharap pengguna di seluruh dunia akan menyahaktifkan akaun mereka.

P/S:Jangan Godam Blog aku sudahlah...anak bilis..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...