Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz1Zn2VpWeN Maria Sharapova Atlit Wanita Menerima Bayaran Paling Tinggi Walaupun 3 Tahun Tanpa Sebarang Kejuaraan | abadi romeo

Followers

Maria Sharapova Atlit Wanita Menerima Bayaran Paling Tinggi Walaupun 3 Tahun Tanpa Sebarang Kejuaraan

Jumaat, 5 Ogos 2011

Bintang Tenis Rusia Maria Sharapova menerima bayaran paling tinggi bagi ahli sukan wanita di dunia walaupun telah 3 tahun tidak memenangi apa-apa gelaran Grand Slam sejak 2008.Menurut Majalah Forbes beliau berada di kedudukan teratas selama 7 tahun berturut-turut dengan mengaut pendapatan sekitar US 25 juta menyaksikannya menewaskan pencabar terdekat Caroline Wozniacki sebanyak US 12.5 juta.

Danica Patrick
Anehnya, tujuh daripada sembilan  teratas atlit wanita berpendapatan tinggi adalah dari pemain tenis.Cuma seorang yang berada di tempat ketiga tanpa memegang reket tenis iaitu pemandu kereta lumba Danica Patrick yang memperolehi pendapatan sekitar US 12 juta.

Sharapova, yang telah memenangi tiga gelaran Grand Slam dalam kerjayanya namun tahun ini semakin menghampiri kejuaraan Wimbledon tetapi gagal.
Impiannya itu bagaimanapun berkecai 
apabila dikalahkan oleh Petra Kvitova pada perlawanan akhir.
Sharapova, 24, yang mengambil gelaran itu pada tahun 2004 pada usia 17 tahun,kejuaraan yg semakin hampir tetapi berakhir dengan kekecewaan.
Walaupun begitu, Sharapova, yang telah memenangi Terbuka Amerika Syarikat dan Terbuka Australia .

Big spender: Maria Sharapova has topped the earnings list for the seventh year in a row

'Ini merupakan satu langkah besar kerana permainan saya bertambah baik, dan ia merupakan satu langkah yang besar kerana ia memberi saya sejumlah besar keyakinan pada masa hadapan, "katanya.
'Saya bertekad untuk memenangi kejohanan yang lebih utama. Ia tidak berlaku hari ini, mungkin, ia akan esok '.
Kedua-dua Amerika tenis bintang Venus dan Serena Williams datang keempatdan keenam masing-masing.

10 Ahli Sukan Wanita Yang Mempunya Pendapatan Tertinggi Di Dunia

Sharapova $ 25 juta
Caroline Wozniacki $ 12.5 juta (Denmark, tenis)
Danica Patrick $ 12 juta (AS, lumba)
Venus Williams $ 11.5 juta (AS, tenis)
Kim Clijsters $ 11 juta (Belgium, tenis)
Serena Williams $ 10.5 juta (AS, tenis)
Kim Yuna $ 10 juta (Korea Selatan, skating)
Li Na $ 8 juta (China, tenis)
Ana Ivanovic $ 6 juta (Serbia, tenis)
Creamer Paula $ 5.5 juta (AS, golf)

P/S:Erhhhm...nak belajar main tenis lak le lepas ni..sape boleh ajar aku...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 ulasan:

  1. Inchek Hafiz berkata...:

    ramai atlit tennis! hehe.. tapi sharapova kaye giler aih! da tua enjoy pun tak luak duit.. haha..

    joim join segmen saya?
    http://gegaramasinlah.blogspot.com/2011/08/segmen-1-jom-follow-blog-saya-bersama.html

  1. ajumohit berkata...:

    saya alami masalah entry pagi tadi publish tp sampai petang ni tak keluar2 lagi...awak buat mcmana ye? Dulu pon awak alami masalah ni kan? nnti komen kt blog saya boleh? dah 3 hari masalah publish ni tak selesai TQ

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...