Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz1Zn2VpWeN Berbogel Menunggang Basikal Protes Kenaikan Minyak | abadi romeo

Followers

Berbogel Menunggang Basikal Protes Kenaikan Minyak

Isnin, 20 Jun 2011

Brighton naked bike ride 2009, saturday 7 june, 2008 : brighton naked bike ride 2009, saturday 7 june, 2008
Lebih kurang 400 peserta mengambil bahagian dalam World Naked Bike Ride di Brington
                                                      
Bukan niat nak promosi acara ni cuma sekadar berkongsi cerita yang aneh bagi rakyat Malaysia tetapi tidak di negara barat kerana sudah menjadi suatu acara yang sering diraikan masyarakat disana.Acara ini dijalankan secara bulanan di Brighton London.Mereka mendakwa mempromosikan kebaikan berbasikal dan memprotes kenaikan dan kebergantungan manusia kepada minyak .

Walaupun cuaca agak buruk acara itu diteruskan juga dan bercadang kembali mengadakan acara yang sama pada bulan Sept. kerana bilangan peserta agak berkurangan berbanding tahun lepas.Sebelum acara bermula mereka sempat memperingati seorang penunggang basikal Jo-Walter ,28,yang terkorban setelah dilanggar kereta di jalan basikal A270 daerah Brighton dan Kampus Universiti Falmer pada 13 Julai.Para peserta disarankan bertelanjang seberani mungkin dan kebanyakan dari mereka akan mengecat tubuh mereka dengan pelbagai corak.Jarak perjalanan acara tersebut terpaksa dipendekkan kerana cuaca buruk tetapi masih kelihatan pesert a yang berbasikal sehingga daerah Leeds dan Liverpool.Penganjur mengatakan"Kami mendapat sokongan dari masyarakat dan mereka menyatakan "bagus sambil bertepok tangan dan kelihatan sangat menyukai acara tersebut " seperti disiarkan dari The Argues.


P/S :Eh..Eh..Ehhh...kalaulah Le Tour De Langkawi buat konsep camni....aku ingat mahu jem jalan satu Malaya sebab penonton nak tengok wayang free.Ada yang tutup muka dengan tangan tapi buka mata nampak celah jari..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 ulasan:

  1. zulkbo berkata...:

    salam..
    harapan aku bukan basikal pinjam la tu...
    kalau tidak, BUSUK la sit nya lepas nih
    adehhh...


    **terkenang zaman kita menunggang basikal dulu
    :D

  1. mankuchai berkata...:

    Macam macam cara orang barat tunjuk protes...melecek lah jawabnya...

  1. hmmm dorang ni asal boleh jer nak boikot pun kena naked...macam-macam hal

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...