Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz1Zn2VpWeN Jom Terjah Ke White House | abadi romeo

Followers

Jom Terjah Ke White House

Selasa, 7 Jun 2011


Jarang anak Melayu dapat melancong masuk dan skodeng bilik-bilik yang terdapat di dalam White House.Kalau ada pun boleh bilang dengan jari tangan dan kaki.Apatah lagi boleh masuk ke bilik-bilik yang dianggap confidental suite.hari ni aku bagi pelancungan percuma dengan melihat gambar,kalau nak rasa pijak kaki kat situ..hehehehe..belajar la pandai-pandai..boleh jadi Perdana Menteri atau paling koman pun Menteri atau billionair setaraf Bill Gates boleh lah agaknya makan sekali dengan President Obama.Berangan pun satu bentuk motivasi juga...

Lincoln Bedroom

Lincoln Bedroom adalah kamar tidur di dalam Istana White House. Foto diambil oleh majalah Architectural Digest pada tahun 2008


Lincoln bedroom pada tahun 1976, sepertinya tidak banyak yang berubah ya.

Blue Room

Adalah tempat biasanya presiden dan pemimpin negara menerima tetamu. Dekorasi nya bertema kerajaan Perancis.



China Room
Tempat barang pecah belah dari China termasuk gelas, piring, dan sebagainya yang dipakai oleh para presiden


State Dining Room

Ruang Makan ini boleh memuat 140 orang tamu di dalamnya.


Hallway

Penghubung antar ruangan jadi seperti koridor


President's Oval Office

Ruang Pejabat Presiden, Orang nomor satu di Amerika tersebut.


Diplomatic Reception Room
Seperti hal nya dengan ruang pejabat Presiden, ruang ini juga berbentuk oval.

Red Room

Ruangan Kesukaan First Lady, Wanita Nomor Satu, di Amerika.


Vermeil Room

Tempat duduk untuk acara formal seperti acara kenegaraan


P/S:Untung lah korang semua sebab aku bawa melancung secara percuma ke White House.Kalau jadi PM Malaysia pun belum tentu sampai kat sini.Sebagai tanda balas jasa budi aku..korang klik la Nuffnang aku...kalau dah cukup nanti..aku bawa melancong lagi..hehehehe..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

7 ulasan:

  1. A M E ! berkata...:

    terima kasih bawa ame melancong ke White House . nice ohh . :)

  1. relevan berkata...:

    Mewah sungguh mewah..

  1. pauline berkata...:

    nice.. thank you for sharing this.. ^^

  1. zulkbo berkata...:

    salam..
    wahhh..tak tahu
    nak tido mana
    luas sangat..

  1. iza berkata...:

    Assalam..
    Bestnya melancong....

  1. wow best giler kalau jadi presiden utk sehari pun ok

  1. Abhamz berkata...:

    salam, hebat info ni...

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...