Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz1Zn2VpWeN Sekali Pandang Nak Gelak..Dua Kali Pandang Kesian Pulak | abadi romeo

Followers

Sekali Pandang Nak Gelak..Dua Kali Pandang Kesian Pulak

Isnin, 12 September 2011
Tha Sophat suckles milk from a cow in Nokor Pheas village, 195 miles from the Cambodian capital. He began suckling directly from a cow as part of his daily meals since his parents left to work in Thailand
Tha Sophat disusukannya susu dari lembu di Nokor Pheas kampung, 195 kilometer dari ibu negara Kemboja. Anak kecil berusia 18 bulan mula menyusu terus dari lembu sebagai sebahagian makanan harian sejak ibu bapanya kiri untuk bekerja di Thailand

Bila terlihat photo ni pada mulanya aku nak gelak pun ada,seorang budak lelaki yang meminum susu segar .Kata orang muda "ori"punya.Penuh dengan vitamin ,tanpa pengawet dan perasa dan yang pastinya ibubapa sudah pastinya merasakan beberapa perkara yang lazimnya dilakukan sebagai rutin,kini tidak lagi seperti :-

-nak bangun tengah malam sebab anak merenget nak susu
-nak jerang air panas lepas tu kena tunggu suam-suam kuku baru boleh bagi kat baby
-cari kedai runcit yang ada jual susu tepong,silap beli susu baby boleh cirit birit
-nak basuh botol susu dan selalu kena beli puting susu sebab lubang dah besar

Memang ianya sudah menjadi tanggujawab ibubapa..mahu atau tidak.Namun di zaman moden ni sebenarnya tak ramai ibu yang menyusukan anaknya kerana beberapa faktor dan mungkin antaranya :-

- air susu dah tak keluar(bapa dia tentu senyum-senyum je kalau tanya kenapa)
-ibu yang berkerjaya,masa yang terhad untuk memberikan susu badan
-ibu nak jaga body,mungkin mahu sentiasa kelihatan "hot"

Dan pelbagai alasan (nak lebih lanjut tanya Dr Sakit Puan).

The boy watched a calf nurse from its mother, and began to do the same thing, feeding direcly from the cow each day, his grandfather said

Mana ada baby yang lahir kat dunia ni yang tak nak minum susu.Kalau bunyi ..Uwwwaaaaahhhhh....!dia bukannya minta pizza hut.Tapi bila aku pandang berkali-kali gambar diatas ..hati aku tiba-tiba terusik dan seraya berkata ,

"kasihan..dia bukan sahaja tidak merasai nikmatnya susu badan ibunya tetapi kasih sayangnya seorang ibu ..dan itulah yang paling mahal dalam hidup ini.

P/S:yang peliknya datuknya mengatakan cucunya tidak pernah sakit perut.Kuat juga lah budak ni.Lembu tu la pulak nampak sporting betul.Agaknya dia pun kesian kat budak tu.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

12 ulasan:

  1. nanti dia kna pnggl lmbu tue...'mak'
    erkk =.='

  1. Zombie Kiri berkata...:

    "IBU BAPANYA KIRI..."

    - bro,lu guna translator pun edit2 la sikit!

  1. abadi romeo berkata...:

    @Nyamuk Terbang-nanti lembu tu nak panggil dia camne..?

    @Zombie Kiri-English aku fail masa sekolah dulu.Sekolah tak tinggi..baru belajar buat blog..copy paste tu dah tak boleh elak tapi aku rasa entry yg ni cuma 10% je yang copy..selebihnya ulasan aku..thank sebab bagi nasihat.

  1. Abhamz berkata...:

    salam, ini betul2 minum susu lembu....

  1. nyanyisunyi berkata...:
    Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
  1. nyanyisunyi berkata...:

    insaf tenguk..kat negara kita manusia mati kekenyangan..tp kat negara mereka..apa saja asal dpt makan.

  1. abadi romeo berkata...:

    @Abhamz-original..terbaik dari kandang

    @Nyanyisunyi-kalau ada berlebih2 tu..eloklah sedekah..buruk sangat kalau mati kekenyangan

  1. PinKy MoMMa berkata...:

    lembu tak ngamuk pulak kan huhu..syahdis pulak rasanyer..alahai..

  1. abadi romeo berkata...:

    @PinKy MoMMa-dr nasihatkan dia bagi je susu kat budak tu.Lembu pun ada kanser payudara apa..kalau bagi susu tu kira protection la sikit

  1. a kl citizen berkata...:

    camanalah pulak ni ya? aish.... sampai besar mana kena minum susu direct dari si lembu ni?

  1. ozzy berkata...:

    susu cap gantung ori punya...nanti lembu tu kata budak tu anak dia plak

  1. abadi romeo berkata...:

    @A Kl Citizen-terinagt masa kecik dulu,minum susu cap junjung..membesar bagai johan..dah jadi johan baru lah berhenti agaknya

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...