Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz1Zn2VpWeN Blogger Untung RM 1 juta ....? | abadi romeo

Followers

Blogger Untung RM 1 juta ....?

Ahad, 23 Januari 2011

Mula-mula baca akhbar hari ni..aku terkezoot...front page

"BLOGGER UNTUNG RM 1 JUTA "

guuuulp....aku tertelan air liur..kalau aku pakai gigi palsu..
jawabnya aku terpaksa ke kedai gigi tukar baru sebab yg lama dah tertelan.
Ianya bukan cerita dongeng..kerana cerita dongeng tak layak menghiasi
front page Berita Minggu Ahad 23 January 2011.Aku sekadar 
memetik bebrapa petikan menarik dari berita tersebut.


Nicholas Chay -Pengurus(malaysia)Nuffnang

Dianggarkan 50 hingga 100 penulis blog mendaftar setiap hari
dengan komuniti pengiklanan online Nuffnanf Sdn.Bhd dan yang
berdaftar dianggarkan 150,000 blog.Menurut Pengurus (malaysia)Nufnang
Nicholas Chay konsep  yg diperkenalkan pada tahun 1997  memberikan
pulangan ribuan ringgit bergantung kepada jumlah kunjungan dan
statistik pengunjung.Malah sekarang pendapatan mereka 
berlipat kali ganda melalui ruangan media lain seperti
Facebook dan Twitter.


Aimie Harmelia
Blog Jejariruncing milik Aimie Hermilia mencatatkan
rekod dalam dunia blog tempatan apabila mencatatkan hit 2,039,533
pelawat sehingga semalam tetapi tidak mempunyai unsur perniagaan atau
keuntungan.Tempias sebagai teman wanita Khairul Fahmi iaitu penjaga gol
Malaysia sewaktu menjuarai  AFF Suzuki di Jakarta bulan lalu.

Mira Abu Bakar
Blog Redmummy.com,Mira Abu Bakar,36, pernah mencatatkan
jumlah pendapatan tertinggi sehingga RM 12,000 sebulan.Begitulah
antara kehebatan blogger tempatan sehingga ada yang mempunyai purata
pendapatan RM 500,000 hingga RM 700,000 dalam tempoh tujuh bulan dan
 purata RM 70,000 sebulan.Tawaran perniagaan di blog muncul selepas
 politik,pribadi dan komuniti berkesan dalam menyampaikan
mesej dalam dunia moden serta pantas dalam pencarian 
maklumat.

Dr.Abu Hasan Abdullah


Menurut Dr.Abu Hasan Abdullah iaitu seorang Pensyarah 
Kanan Jabatan Pengajian Media UM.."Blog yang ada kreativitu,kualiti 
dan promosi yang menyeluruh mampu mendatangkan pulangan lumayan.
Pada zaman ini,individu yang dapat mendedahkan dan meyebarkan kelebihan,
bakat serta potensi pada diri mampu menguasai dunia masa akan datang.Blogger yang bijak menggunakan media ini akan
meraih keuntungan berlipat kali ganda.

Limpahan keuntungan blogger turut dirasai
oleh pereka bentuk laman web yang mengenakan caj 
membina blog sehingga RM2,000 bagi setiap blog terutama 
yang kompleks dan RM 200 bagi blog asas.

Kredit : Berita Harian


P/S :Blog Newbie cam aku ni macam baby je..tak pandai cari duit lagi..
       reti apa....nak bergaya camne..berak pun orang tolong basuhkan...
       huuuuuwaaahhhhh...huhuhuhu....nak sussu.....
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

13 ulasan:

  1. Miecyber berkata...:

    Langkah ke seribu bermula dari langkah pertama...

    Negara tergemuk di dunia : Top 10

  1. Cempakamelati berkata...:

    Info yang menarik ni. Terim akasih atas entry ni. Ada terbaca juga di blog lain tapi tak jelas penyampaiannya.

  1. ckLah@xiiinam berkata...:

    ckLah punya....baru RM181. Jauhnyaaa! Hehe..

  1. relevan berkata...:

    Salam bro..hehehe! kena kerja keras kita..

  1. Abhamz berkata...:

    salam, boleh buat duit jugak nuff ni....sambil suka2 boleh jugak duit masuk.

  1. abadi romeo berkata...:

    @ Miecyber
    aku masih merangkak-rangkak..tak berjalan lagi...lambat lah nampaknya.

    @ Cempakamelati
    cama....suka menulis kalau dihargai

    @ ckLah@xiiinam
    abadi romeo...malu nak declare...

  1. abadi romeo berkata...:

    @ relevan
    Salam..Aku memang suka yg keras2

    @ Encik Blogger
    memang x sangka...cempedak jadi nangka..

    @ Abhamz
    salam..usaha escalator kejayaan..jual tempe pun
    boleh jadi jutawan kalan kene caranya

  1. bilalah kita nak ada dekat paper tu ye..x pe..lepas ni kita kena kerja keras lg..

  1. azureEn berkata...:

    ishk. bile laa nk dftr ngn nuffnang nie. nak gk jdi jutawan. heh =P

  1. Shida Risha berkata...:

    uish... lumayan gak ye ber'blogging' nih... Sy nak mengisi masa lapang jerk... tp klu masyukk.. apa salah nye kan, kan, kan..?? hahaha

  1. Redbloodsnow berkata...:

    masyuk kan kak red. syabas! jeles pun iyer..hahaha :P

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...