Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz1Zn2VpWeN Menemui Ajal Kerana Pembedahan Pembesaran Payudara-18SX | abadi romeo

Followers

Menemui Ajal Kerana Pembedahan Pembesaran Payudara-18SX

Sabtu, 22 Januari 2011


 Hamburg-Kaum wanita seringkali ingin membuat penampilan
menarik pada tubuh mereka.Pembesaran payudara biasanya dilakukan
bagi mendapatkan saiz yang ideal.Bagaimanapun nasib malang telah menimpa
seorang artis Jerman setelah melakukan pembedahan kali ke enam.Artis tersebut,Corolin Berger merupakan pengacara TV reality popular di
Jerman yang lebih dikenali dengan jolokan Carolin 'Sexy Cora'
Berger.Dia telah menemui ajalnya pada usia 23 tahun
dalam keadaan koma pada pembedahan
payudara ke 6.

 Berger juga artis filem seks dan berlakon bersama Big Brother
versi Jerman tahun lalu.Dia mula menjalani pembedahan pembesaran payudara
untuk menjaga reputasinya sebagai artis filem seks.Laporan berita BBC News
pada hari sabtu(22/1/2011),Berger mengalami koma sejak11 January lalu
kerana komplikasi serius akibat pembedahan keenamnya yang di
lakukan di sebuah klinik di Jerman Utara.
Dia dipercayai
mengalami dua serangan jantung setelah prosedur untuk
membesarkan payudaranya dari ukuran 70F ke 70G atau versi Inggeris
34F ke 34G.Berger ingin menambah perangkat silikon di payudaranya dari
500gms menjadi 800gms menurut laporan Bild newspaper.Menurut
sebuah tabloid di Jerman,Berger baru pulang dari kapal pesisir 
ke Dubai dengan suaminya.Sebelum melakukan operasi dia 
masih sempat merakamkan photo anjingnya di bilik
mandi untuk tatapan peminatnya di Twitter.
 
Para peguam di Humburg mengumumkan akan
melakukan penyiasatan terhadap doktor klinik bedah
di Alster atas tuduhan pembunuhan kerana kelalaian.Pada
tahun 1992,implan silikon pernah dilarang penggunaannya oleh
badan pengawas ubat dan makanan,Food Drug Administration(FDA)
atas sebab keselamatan.Alasan yang diberikan ketika itu ialah data yang
menunjukkan 0.2-1.1% silikon mengalami kebocoran ketika di tanam
di payudara.Ketika berlaku kebocoran.silikon akan menyerap ke 
pembuluh darah dan lain2 bahagian.Pengumpulan silikon akan
terjadi di sekitar  lengan atas,siku,hati dan sekitar kelenjar.
Pengmpulan silikon akan membuatkan kelenjar tersumbat dan
mengganggu fungsi kelenjar yang penting dalam sistem kekebalan 
tubuh badan manusia.Akibat dari itu,daya tahan kuman melawan penyakit akan
menurun atau hilang sama sekali.
 
P/S- sekadar terrrrlihat "itu" yang menggiurkan...tak sengaja tak pe.. kut..
Pengajaran - Pakai yang mana ada dah la ..ter over repair ........

SUMBER : Reuters

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

8 ulasan:

  1. shah87 berkata...:

    besar gler..
    ada video x??
    hehehehehe

  1. Abhamz berkata...:

    salam, nak cantik punya pasal, nyawa jadi taruhan..

  1. Idalara berkata...:

    tu lah akibat mengubah yg sedia ada..

  1. zulkbo berkata...:

    salam..
    ermmm..no nak kata apa
    tak puas dengan kejadian
    dan kurniaan tuhan..maka
    yang terakhir mati lah
    sahaja jawapannya..

  1. ckLah@xiiinam berkata...:

    ...er, cerita seram ke ni?




    :D

  1. Miecyber berkata...:

    Dia lebih sayang kopek dari sayang nyawa dia...

    Pramugari MAS mati disebabkan sindrom jet lag

  1. nurayunni berkata...:

    bersyukur dengan ape yg ade..

  1. Ajal di usia masih muda.... haissh....

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...