Sumber : http://www.firdauskasim.com/2011/05/tips-seo-cara-pasang-meta-tag.html#ixzz1Zn2VpWeN Remaja Mati Selepas Mewarnakan Rambut | abadi romeo

Followers

Remaja Mati Selepas Mewarnakan Rambut

Khamis, 13 Oktober 2011

Awas..ini berita buruk bagi mereka yang gemar mewarna rambut.Cantik memanglah cantik ..berbagai warna dari perang,merah,kelabu atau pink colour memungkinkan anda kelihatan lain dari yang lain.Semuanya kerana memenuhi citarasa dan peredaran zaman dan mahu kelihatan up tu date namun mungkin anda harus berhati-hati selepas seorang remaja Tabatha McCourt,17,mati dalam kesakitan selepas mengalami tindaklbalas melampau semasa proses mewarnakan rambutnya.
Kejadian disedari rakannya yang terkejut bila mendengar jeritannya dari bilik mandi sambil memegang foil rambut.Keadaanya juga seperti amat kesakitan dengan mata yang terbeliak dan meronta2 dan hanya berjaya ditenangkan oleh dua rakannya.
Rakan baiknya, Heather Goodhall menelefon 999 tetapi paramedik yang datang gagal menyelamatkan beliau.Heather berkata"Tabatha sentiasa menukaw warna rambutnya dengan warna yang berbeza dan dalam masa 20 minit beliau ke bilik air dan kembali duduk di kerusi ,sambil menanggalkan folil dia terus menjerit kesakitan.
Dia dibawa keHospital Besar Lanarkshire Monkland tetapi disahkan sudah meninggal dunia.
Seorang pakar mewarna rambut yang tidak mahu dikenali menyatakan ia mungkin disebabkan oleh kandungan hidrogen peroksida yang bertindakbalas dengan badannya.


P/S :Lepas ni banyak la tokey saloon rambut yang marah kat aku..sebenarnya mungkin sudah ajalnya,mungkin adalah lebih baik ke saloon..bayar lebih sikit asal selamat sebab mereka profesional.Aku pun ada saloon sendiri sebab tu aku tahu...hehehehe..!..jemputlah datang colour rambut...you are most WELCOME
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 ulasan:

  1. Mish eika :) berkata...:

    warna rambut mmg bahaye . dia boleh dpt kanser otak .

  1. RoslanPutra berkata...:

    emm... semoga ramai dpt ambil iktibar... takde lagi nk warna2 rambut bagai...

  1. Admin , btl ke ada salun ni?? huhu.. nk minta tips skit.. cmna nak remove dye-hair ni ?? xda msa nk pg salun, koz bz ngn stdy.. huhu

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...